Fördelarna med en bra massage

Hej där alla läsare i Solna, välkomna till ett nytt inlägg där vi idag ska prata lite om hälsa! Det finns många fördelar med massage. Här är några av de fördelar som en behandling kan ha på din kropp:

– Massage hjälper till med besvärliga muskelknutor (myofasciala triggerpunkter)

– Det kan bidra till att sänka blodtrycket

– Massage förbättrar rörelseomfånget

– Massage frigör endorfiner (smärtstillande hormoner som din hjärna tillverkar utan att du vet om det!) som gör att du mår bättre av vissa saker. Massage ökar också serotonin-, dopamin- och noradrenalinnivåerna i hjärnan, som alla samverkar för att påverka humöret positivt och psykisk hälsa.

– Vissa massagetekniker, t.ex. svensk massage och djupvävnadsmassage, bidrar till att sänka kortisolnivåerna i kroppen (kortisol är ett stresshormon som kan orsaka muskelsmärta om det är högt).

– Det ökar immunförsvaret genom att skapa lymfocyter (vita blodkroppar) som hjälper dig att inte bli sjuk.

– Studier har visat att behandlingar kan vara fördelaktigt för personer som lider av kronisk smärta eller huvudvärk (som migrän).

– Massage ökar lymfedräneringen, vilket gör att gifter lämnar kroppen snabbare.

– Om en behandling utförs på rätt sätt hjälper den dina muskler att bli smidigare och starkare! När massage stimulerar vissa muskelfibrer som kallas mekanoreceptorer skickar dessa receptorer signaler till hjärnan som talar om för musklerna att dra ihop sig och slappna av. Det är troligen på detta sätt som massage hjälper till med flexibiliteten, eftersom den talar om för rätt mängd muskelfibrer att dra ihop sig eller slappna av samtidigt så att du kan röra dig lätt!

– Det finns mängder med andra hälsofördelar också… men den här artikeln skulle bli alldeles för lång om jag skrev ner dem alla för dig! Men om massage intresserar dig så tycker jag absolut att du ska boka en behandling Nu får ni ha en fortsatt trevlig dag, och glöm inte att hålla utkik här på bloggen efter fler inlägg. Ha det bäst, så hörs vi snart igen!